Krůtí roláda se špenátem a batátové pyré
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Roláda:
- 1 kg krůtích prsou
- 1 lžička soli
- 3 lžíce dijonské hořčice
- 100 g anglické slaniny
- Náplň:
- 6 vajíček
- 1 špetka soli
- 1 lžička másla
- 2 jarní cibulky
- 2 hrsti špenátu
- Pyré:
- 3 ks batátů
- 1 lžíce másla
- 150 ml mléka
- 1 lžička soli
Postup Krůtí roláda se špenátem a batátové pyré
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa rozřízneme na plát vcelku, opatrně naklepeme, potřeme hořčicí a oslolíme. Na másle osmažíme nakrájené cibulky, vlijeme rozšlehaná vajíčka a umícháme řídkou smaženici, osolíme.
Smaženicí potřeme plát masa, poklademe listy špenátu a zarolujeme. Roládu obalíme plátky anglické slaniny a pevně omotáme provázkem. Vložte do pekáče, podlijte trochou vody a pečte 60 minut při teplotě 180 °C. Během pečení roládu otáčejte a podlévejte výpekem.
Batáty oloupejte, nakrájejte na kostky a uvařte v páře doměkka. Rozmačkejte nebo tyčovým mixérem rozmixujte. Vmíchejte mléko, máslo a nakonec osolte. Z upečené rolády odstraníme provázek, nakrájíme na plátky a podáváme s batátovým pyré. Skvělá volba na jarní tabuli:)