Jablečný koláč s borůvkovou polevou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 hrnky hladké mouky
2 vejce
2 nastrouhaná jablka
hrst ořechů dle chuti
1 lžíce bílého jogurtu
sladidlo dle chuti (já použila med)
2 lžíce perníkového koření
prášek do pečiva
Poleva:
zakysaná smetana
vanilkový cukr
hrst borůvek
trochu ořechů na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve smícháme suché přísady, poté přidáme jogurt, med a jablka.

  2. Vejce oddělíme od bílků, vyšleháme sníh a přidáme do hotového těsta.

  3. Pečeme na 180 °C přibližně 35 minut, pro jistotu kontrolujeme těsto špejlí.

  4. Než nám vystydne korpus, vyšleháme smetanu s cukrem a borůvkami. Na vychlazený korpus dáme polevu a dozdobíme oříšky nebo dalšími borůvkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!