Jablečný karamelový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g špaldové mouky
125 g másla
1 vejce
2 polévkové lžíce třtinového cukru
citrónová kůra (z půlky citrónu)
špetka soli
Náplň:
4 velká jablka
120 g cukru
50 ml smetany

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na těsto prohněteme rukami a vytvoříme tuhé těsto. Necháme aspoň 20 minut v chladničce odpočinout.

  2. Na pánvi necháme rozehřát cukr dokud nezačne karamelizovat a přidáme na kostky nakrájená jablka (není třeba je loupat). Povaříme 10 minut, aby jablka trochu změkla a přimícháme smetanu. Odložíme stranou a necháme chvilku vychladnout.

  3. Rozehřejeme si troubu na 180 °C.

  4. Prsty vtlačíme těsto do formy a propícháme vidličkou. Vlijeme jablíčka z pánve a dáme péct do trouby na 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!