Irská bramborová kapusta (Colcannon)

Recepty, Přílohy

Suroviny

400 g brambor
120 g čerstvé kapusty
1 mrkev
3 jarní cibulky (lze nahradit malou cibulkou a pórkem)
60 ml mléka
60 ml šlehačky
2 lžíce másla
sůl
citrónový pepř
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uvaříme samostatně oloupané brambory a mrkev.

  2. Na pánvi podusíme jen do poloměkka pokrájenou kapustu (aby zůstala křupavá).

  3. Vše při vaření osolíme, po uvaření vše scedíme. Brambory i mrkev rozšťoucháme.

  4. Na lžíci másla osmahneme téměř dozlatova nakrájenou cibulku a zalijeme ji mlékem a smetanou a zahřejeme-musí být horká.

  5. Dokončení: smícháme brambory s mrkví a kapustou, dosolíme, opepříme nejlépe citrónovým pepřem.

  6. Teď už jen lehce vmícháme smetanu+mléko+cibulku a pažitku. Servírujeme jako teplou přílohu, kterou přelijeme rozehřátým máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!