Irská káva (Irish coffee)

Recepty, Nápoje

Suroviny

150-200 ml kávy
2 lžičky třtinového cukru
30-40 ml irské whiskey
cca 50 ml smetany na šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu vyšleháme do polotuha, aby byla stále trochu tekutá, a odložíme ji do lednice.

  2. Sklenici ve které budeme podávat kávu nahřejeme tak, že do ní nalijeme horkou vodu a tu opět vylijeme.

  3. Do sklenice dáme cukr a zalijeme ho čerstvě připravenou filtrovanou kávou, necháme ho rozpustit a přilijeme whiskey.

  4. Přes lžičku nalijeme polotuhou smetanu, která by měla vytvořit cca 2 cm vrstvu. Ihned podáváme.

  5. Povrch můžeme posypat špetkou muškátového oříšku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!