Pudink irská káva

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 ml mléka
2 lžíce kukuřičného škrobu
4 lžíce třtinového cukru
špetka soli
1 lžíce instantní kávy (asi 2,5 g)
4 lžíce irské whisky
…a ještě:
smetana na šlehání
moučkový cukr
čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Větší polovinu mléka dáme zahřát společně s cukrem a solí.

  2. Ve zbývajícím studeném mléku rozmícháme kukuřičný škrob.

  3. Do horkého mléka nalijeme mléko se škrobem a za stálého míchání přivedeme k varu.

  4. Až puding začne houstnout, tak ho za stálého míchání povaříme asi 2 minuty.

  5. Potom odstavíme z ohně, necháme stát 1 minutu, a do horkého přidáme kávu a whiskey. Dobře promícháme.

  6. Puding rozdělíme do pohárů, necháme vystydnout a pak dáme vychladit do lednice.

  7. Před podáváním ozdobíme našlehanou smetanou, kterou jsme osladili moučkovým cukrem a posypeme nastrouhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!