Indická kuchyně - Keema Mattar (curry z mletého masa s hráškem)

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého hovězího masa nebo jehněčího masa
1 cibule nadrobno
2 rajčata bez peciček nadrobno
několik proužků čerstvého zázvoru nebo 1 lžička zázvorové pasty
3 stroužky česneku nebo 1 lžička česnekové pasty
několik koleček čerstvé zelené chilli papričky
1/3 šálku rostiného oleje nebo ghee
hrstka mraženého hrášku nebo čerstvého hrášku
koření:
1-2 lžičky soli
1 lžička ceého římského kmínu
1 lžička římského nebo černého mletého pepře
1 lžička mletého koriandru
2 bobkové listy
1/4 lžičky garam masaly viz mé recepty
špetka kurkumy
špetka chilli papričky (dle chuťi)
špetka cukru
můžete na závěr posypat čerstvými listy koriandru

Postup přípravy receptu

  1. Ve woku rozpalte ghee nebo olej a když je horký, nasypte tam celý římský kmín a nechejte probublat. Poté přidejte cibuli a sůl. Smažte dokud nezačne cibule hnědnout.

  2. Přidejte zelené čili papričky, zázvor a na hrubém struhadle nastrouhejte do pánve česnek. Promíchejte a zhruba minutu smažte. Přidejte zbytek koření kromě garam masaly, rajčata a dvě lžíce vody.

  3. Smažte, dokud se od rajčat nezačne oddělovat slupka. Přidejte maso a stále jej míchejte a rozdrobte ho.

  4. Smažte ho dokud není hnědé/šedé a zcela rozdrobené. Poté přidejte půl šálku vody a vařte dokud není maso téměř hotové.

  5. Ke konci přidejte hrášek a nechte je společně dodělat a zcela vyvařit vodu. Nakonec posypte garam masalou, čerstvým koriandrem a dobře zamíchejte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!