Šlehačková bublanina v jahodovém pudingovém županu

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
250 g cukru krupice
250 ml smetany ke šlehání
250 ml hladké mouky
300 g rebarbory
400 ml šťáva z ovoce
voda
1-2 jahodové pudinky
cukr na ochucení

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak přidáme vyšlehanou smetanu a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva.

  2. Do těsta pak poházíme ovoce, jahody a kousky rebarbory.

  3. Těsto pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 35 minut.

  4. Pak si uvaříme puding ze šťávy, kterou ovoce zatím pustilo a na vychladlý moučník nalíjeme. Moučník pak zdobíme dle každého z Vás.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!