Hruškový koláč se zakysanou smetanou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
220 g hladké mouky
100 g másla
50 g cukru
3 lžíce studené vody
Náplň:
280 ml zakysané smetany
3 žloutky
120 g moučkového cukru
60 g hladké mouky
Na ozdobu:
3 hrušky
strouhaný kokos

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, másla, cukru a studené vody vypracujeme těsto na koláč, které vmačkáme do koláčové formy o průměru 24 cm.

  2. V míse smícháme smetanu, žloutky, cukr a mouku. Vymícháme na hladkou hmotu, kterou potom nalijeme na koláč.

  3. Hrušky oloupeme, zbavíme je jádřinců, nakrájíme na 4 díly a poté nakrájíme na plátky.

  4. Smetanovou náplň nalijeme na koláč a na ní rozložíme hrušky. Poté posypeme strouhaným kokosem a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!