Hruškové zelí s uzeným

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Uzené maso-krček, plec, kotleta-podle chuti každého
2 lžíce sádla
1 cibule
kysané bílé zelí-podle počtu strávníků
sůl
cukr
kmín podle chuti
trochu hladké mouky
ocet podle potřeby
1 hruška
jedno jablko

Postup přípravy receptu

  1. Maso, pokud ho máme vcelku uvaříme doměkka v osolené vodě, pokud máme plátky, můžeme pařit na pařáčku.

  2. Když je maso měkké, opečeme jej z obou stran na sádle, vyjmeme a uchováme v teple.

  3. Na výpečku z masa usmažíme cibuli, přidáme mouku a restujeme.

  4. Přidáme nakrájené kysané zelí, mírně podlijeme a dusíme téměř doměkka.

  5. Přidáme nastrouhané jablko a hrušku a už jen chvilinku provaříme.

  6. Dochutíme podle potřeby cukrem, octem. Podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!