Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety s kostí nebo bez
1 smetana (použila jsem s nižším obsahem tuku)
2 vrchovaté lžíce dijonské hořčice
1-2 cibule (podle velikosti)
asi 8 snítek tymiánu (po otrhání lístečků cca 1 plochá PL)
čerstvě mletý pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme, po krajích na pár místech nařízneme, aby se nekroutily při pečení. Osolíme, opepříme.

  2. Cibuli nakrájíme na proužky a restujeme na pánvi s olejem. Přendáme ji do pekáčku a na pánev vložíme kotlety. Zprudka je opečeme z obou stran dohněda a položíme na cibuli. Do pánve vlijeme trochu vody, provaříme a nalijeme na maso. Smetanu smícháme důkladně s hořčicí, tymiánem a dostatečně opepříme. Můžeme podle chuti hořčice ještě přisolit.

  3. Vše nalijeme na maso a vložíme do trouby vyhřáté na 200 C. Je lepší pekáček ze začátku tak na půl hodiny přikrýt, pak odklopit a dopéct. Celkem pečeme cca 40 minut. Skoro veškerá tekutina by se měla do masa vsáknout a zbude nám hustý sosík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!