Sladký divočák

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus–dávka na 1 plech:
7 vajec
7 lžic krystalového cukru
7 lžic polohrubé mouky
můžeme přidat kakao
ořechy
kokos – dle výběru
Pudinkový krém z 1 dávky
1 l mléka
4 vanilkové pudinky
2 lžíce krystalového cukru
mandlové aroma (může být i jiná příchuť)
moučkový cukr
2 másla (zlatá hana)
kakao
kakaové floky
kokos
Na marcipán:
20 dkg cukr moučka
10 dkg sušené mléko
mandlové aroma sladké
trochu vody – dle potřeby – doporučuji po svých zkušenostech přidávat po kapkách

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, pak po lžících pomalu zašlehávám polohr.mouku a dle potřeby ořechy, kokos nebo kakao.Vylijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 10 – 15 minut na 160 °C.

  2. Někdy přidám mleté ořechy nebo kokos,pokud chci korpusy hnědé přidám kakao.

  3. Po upečení korpus sundám i s pečicím papírem a nechám vychladnout. Korpusy peču den dopředu.

  4. Pudinkový krém: asi ¾ litru mléka dám vařit s 2 lžícemi krystal.cukru, ve zbylém mléce rozmíchám 4 vanilkové pudinky.Až mléko příjde k bodu varu, vliju zbytek mléka s vanilk.pudinky a chvilku povařím do zhoustnutí. Krém nechám vychladnout, ale neměl by úplně ztuhnout.

  5. Do šlehací mísy rozkrájím másla na kousky, přidám moučkový cukr a vyšlehám do hladkého krému. Postupně po lžících přidávám vychladlý pudink a zašlehávám pomalu, aby se krém nesrazil. Takto vyšlehaný krém dochutím dle potřeby cukrem, přidám aroma a pokud chci hnědý krém, přidám kakao dle potřeby.

  6. Marcipán: sušené mléko s cukr,kapku vody a mandl.aroma smícháme v hmotu - dle potřeby přidáváme vodu. Když je marcipán tekutý přidám mléko i cukr.

  7. Marcipán pak rozdělím na více dílů, podle toho kolik potřebuji barev a obarvím potravinářským barvivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!