Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 500 g brokolice
- 300 ml mléka
- 300 ml smetany
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 žloutky
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce strouhaného parmazánu
- hrst čerstvých nasekaných bylinek)
- hladkolistá petrželka
- pažitka
- libeček
- majoránka
- sůl
Postup Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme ve slané vodě al dente, tedy asi 4 minuty.
V kastrolku rozehřejeme máslo a orestujeme na něm jeden nasekaný stroužek česneku.
Přisypeme mouku, prosmahneme a zalijeme šlehačkou a mlékem. Přidáme zbylý, utřený česnek, osolíme a vaříme a prošleháváme asi 15-20 minut.
V hotovém bešamelu necháme rozpustit parmazán a přisypeme bylinky.
Na závěr přidáme žloutky, prošleháme a už nevaříme.