Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

500 g brokolice
300 ml mléka
300 ml smetany
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 žloutky
3 stroužky česneku
1 lžíce strouhaného parmazánu
hrst čerstvých nasekaných bylinek)
hladkolistá petrželka
pažitka
libeček
majoránka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme ve slané vodě al dente, tedy asi 4 minuty.

  2. V kastrolku rozehřejeme máslo a orestujeme na něm jeden nasekaný stroužek česneku.

  3. Přisypeme mouku, prosmahneme a zalijeme šlehačkou a mlékem. Přidáme zbylý, utřený česnek, osolíme a vaříme a prošleháváme asi 15-20 minut.

  4. V hotovém bešamelu necháme rozpustit parmazán a přisypeme bylinky.

  5. Na závěr přidáme žloutky, prošleháme a už nevaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!