Hráškový krém s uzeným kuřetem

Recepty, Polévky

Suroviny

400 g mraženého hrášku nebo konzervovaného hrášku
4 uzená kuřecí křídla nebo větší stehno
2 lžíce másla
2 lžíce mouky
1 litr drůbežího vývaru
2 starší rohlíky na krutonky
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vývar přivedeme k varu, vložíme křídla a vaříme 20 minut.

  2. Maso vyjmeme, vykostíme, pokrájíme na menší kousky a udržujeme v teple.

  3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, rozšleháme a vaříme celkem 20 minut.

  4. Po 10 minutách přidáme hrášek, dvě lžíce si dáme stranou a dovaříme.

  5. Polévku necháme mírně zchladnout, rozmixujeme ji a přecedíme přes husté síto.

  6. Na závěr přidáme zbylý hrášek a dochutíme.

  7. Krutonky: rohlíky pokrájíme na kostky a na trošce oleje osmažíme dozlatova. Podáváme s kousky masa a s krutonky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!