Hraběnčin koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- těsto:
- 400 g polohrubé mouky
- 150 g cukru
- 180 g Hery
- 4 žloutky
- 4 lžíce mléka
- prášek do pečiva
- Na povrch:
- 100 g cukru
- 4 bílky
- meruňky
Postup Hraběnčin koláč
Postup přípravy receptu
-
Připravíme těsto z ingrediencí uvedených výše. Jednu čtvrtinu těsta schováme do mrazáku, aby ztuhlo.
Zbytek těsta rozválíme na vysypaný plech, navrch pokrájíme meruňky, posypeme 100 g cukru, a to vše potřeme sněhem ze 4 ušlehaných bílků. Přes to nastrouháme 1/4 zmrzlého těsta, které jsme předtím odložili..
Pečeme na 180 stupňů zhruba 30 minut.