Hraběnčin koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

těsto:
400 g polohrubé mouky
150 g cukru
180 g Hery
4 žloutky
4 lžíce mléka
prášek do pečiva
Na povrch:
100 g cukru
4 bílky
meruňky

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme těsto z ingrediencí uvedených výše. Jednu čtvrtinu těsta schováme do mrazáku, aby ztuhlo.

  2. Zbytek těsta rozválíme na vysypaný plech, navrch pokrájíme meruňky, posypeme 100 g cukru, a to vše potřeme sněhem ze 4 ušlehaných bílků. Přes to nastrouháme 1/4 zmrzlého těsta, které jsme předtím odložili..

  3. Pečeme na 180 stupňů zhruba 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!