Hovězí žebro

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

300 g hovězího žebra
4 menší cibule
hrst drobných žampiónů
3 stroužky česneku
sůl
pepř
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
5 kuliček celého pepře
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
olej
2 dl bílého vína
voda
brambory

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme cibuli, mrkev, petržel, celer, vše nakrájené na kousky. Žebírko osolíme, opepříme a opečeme, přidáme žampióny a česnek. Podlijeme vínem a vodou. Dáme koření. Přiklopíme poklicí a pečeme na 190 stupňů, cca 2,5 hodiny, až je maso měkké.

  2. Jako přílohu jsem rozšťouchal brambory se zeleninou z upečeného masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!