Vývar s uzeným masem, nudlemi a jarní cibulkou
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 ks uzené vepřové ramínko nebo kolínko
- 1 cibule se slupkou
- 1-2 rozmáčkuté stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček černého pepře
- sůl
- 2 stonky zelené cibulky
- hrst zavářkových nudlí
Postup Vývar s uzeným masem, nudlemi a jarní cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Do studené vody vložíme uzené maso (ramínko, koleno), rozpůlenou cibuli (s omytou slupkou), podrcený česnek, bobkový list, nové koření, pepř, lehce osolíme a přivedeme k varu. Stáhneme teplotu na minimum a necháme táhnout 3-4 hodiny.
Maso vyjmeme, okrájíme a použijeme jinak.
Zbytky od kosti pečlivě obereme a vrátíme do vývaru.
Přidáme nakrájenou zelenou cibulku a nudle a již jen provaříme, aby nudle byly uvařené na skus. Dosolíme a přichutíme sekanou pažitkou, libečkem nebo petrželkou.