Hovězí Stew s oblohou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

Suroviny na stew:
1 lžíce rostlinného oleje
1 kg hovězího masa (maso nakrájíme na 1 cm velké kostky)
3 šálky vody
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky pepře
2 střední mrkve (nakrájíme na cca 1/2 cm tlustá kolečka)
1 kg velkých brambor bez slupek (nakrájíme na na malé kousky)
1 středně velká zelená paprika (nakrájíme na malé kousky)
1 střední stonek celeru - nakrájíme na malé proužky
2 menší cibule (1/4 hrnku) - nakrájíme na drobno
2 bobkové listy
Suroviny na zahuštění:
2 hrnky studené vody
2 lžíce hladké mouky
Suroviny na ozdobu:
1 středně velká červená paprika - rozkrojená na polovinu
1/3 střední zelená paprika (nakrájíme na malé kousky)
1 menší červené cibule (nakrájíme na 1/2 cm tlustá kolečka)
trochu černých oliv
trochu listů kadeřavé kapusty
1 plátek rajčete

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém hrnci rozpálíme olej, na něm osmahneme maso (nakrájené na malé kousky) s nadrobno nakrájenou cibulkou, aby maso bylo hnědé na všech stranách.

  2. Poté zalijeme vodou nebo vývarem,přidáme pepř a sůl a vaříme cca 1 hodinu.

  3. Po hodině přidáme brambory, mrkev, celer, papriku, bobkové listy, snižte teplotu na nízkou a pod poličkou dusíme cca 2 hodiny nebo až je maso měkké a výsledek by měl mít konzistenci velmi husté polévky.

  4. Podle chuti je ještě možno zahustit. Na talíři upravíme oblohu dle vlastní kreativity, přidáme stew a teplé podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!