Letní bramboráčky s mozzarellou a rajčátky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

3 střední brambory
1 střední cuketa
1 vejce
asi 80 g hladké mouky
2 stroužky česneku
sůl
pepř
2 lžíce nasekané bazalky
1 balení mozzarelly
cherry rajčátka podle chuti
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a cuketu nastrouháme do misky na hrubé nudle, přidáme vejce, hladkou mouku, utřený česnek, sůl, pepř a bazalku.

  2. Na rozehřátý olej v pánvi děláme lžící menší placičky. Do středu placičky dáme plátek mozzarelly a kolem půlky cherry rajčátek, řeznou stranou nahoru.

  3. Když se bramborák ze spodní strany usmaží, na sýr naneseme trochu syrového těsta a placičku opatrně otočíme. Dopečeme dozlatova při mírnější teplotě, aby se bramborák dobře propekl. Podáváme se zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!