Hovězi směs s bramborem z jednoho hrnce

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g zadního hovězího (nejlépe upraveného na medailonky nebo plátky)
2 cibule
kyselá okurka – množství dle chuti (já dala 6 řezů)
2 vařená vejce
100 g salámu Horal se sýrem nebo dle vlastního výběru
vařené brambory dle počtu strávníků
sůl
pepř
drcený kmín
olej

Postup přípravy receptu

  1. Medailonky, či plátky poklepeme rukou. Zlehka osolíme, opepříme, okmínujeme a pokapeme olejem. Necháme odležet cca 1 hodinu. Pak maso nakrájíme na drobné kousky.

  2. Na wok pánvi nebo vhodném kastrolu rozehřejeme olej a 1 cibuli nakrájenou nadrobno zpěníme. Maso zprudka orestujeme, jen velmi malinko podlijeme vývarem, nebo jen vodou a dusíme do měkka (cca 30 min). Přidáme salám nakrájený na čtverečky a ještě 5 minut dusíme.

  3. Okurky nakrájíme na nudličky. Brambory a vejce prolisujeme. Zbylou cibuli nakrájíme na měsíčky a vše vhodíme do pánve k masu. Promícháme, necháme na nízký stupeň prohřát ještě cca 7 minut a vypneme. Dochutíme a podáváme. Upraveno podle manželovy maminky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!