Ryba pod peřinkou

Recepty, Ryby

Suroviny

300 g ryby- podle chuti- já měla filé z tresky
hladkou mouku
koření na ryby
olivový olej
1 lžíce másla
3 lžíce strouhanky
3 lžíce strouhaného sýra Eidam (Gouda nebo uzený)
1/2 velké kapie
1 větší rajče
kousek pórku nebo naťovou cibulku
100 ml smetany
sůl
grilovací koření
uzená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmažíme strouhanku, necháme vychladnout a pak smícháme se sýrem.

  2. Rybu osolíme, posypeme kořením na ryby, obalíme v mouce, opečeme na oleji a přendáme do zapékací misky.

  3. Na oleji krátce podusíme nakrájenou zeleninu,osolíme, můžeme okořenit, pak ji nandáme na rybu, posypeme strouhankou se sýrem a přelijeme smetanou. Já ještě posypala uzenou paprikou.

  4. Zbytek zeleniny dáme mezi rybu.

  5. Misku zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby asi na 20- 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!