Hovězí se zeleninovou omáčkou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g zadního hovězího
sůl
pepř
olej
2 dl vývaru
1 cibule
150 g kořenové zeleniny (mrkev,celer, petržel)
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
1 PL hořčice
1 PL hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, nakrájíme na silné řízky, okraje nařízneme a mírně naklepeme. Osolíme, opepříme a prudce na troše oleje z obou stran opečeme. Maso vyjmeme a uložíme na teplém místě.

  2. Do výpeku dáme očištěnou, na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a očištěnou a nakrájenou cibuli a za stálého míchání krátce osmažíme. Na zeleninu položíme osmažené plátky masa, bobkový list, nové koření, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Během dušení podléváme vodou.

  3. Maso vyjmeme, hořčici a mouku rozmícháme v 2,5 dl vody, vlijeme do vývaru z masa a krátce povaříme, můžeme přidat 2 lžíce smetany na zjemnění.

  4. Maso vložíme zpět do omáčky, prohřejeme a podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!