Hovězí s játry na zázvoru

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

3/4 kg kližky
40 dkg vepřových jater
1 velká cibule
5 stroužků česneku
2 cm zázvoru
sůl
pepř
1 kostka silného vývaru
hladká mouka
sádlo
zelené fazolky

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka, játra na nudličky, česnek na plátky.

  2. Na sádle si orestujeme cibuli, přidáme maso, opečeme ze všech stran, přidáme česnek, zázvor, pepř a zalejeme vývarem, dusíme asi hodinu a půl.

  3. Játra si uvaříme zvlášť -vhodíme do horké vody, přecedíme a přidáme k masu.

  4. Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, zalejeme vodou, přidáme fazolky a 15 minut podusíme. Ke konci přidáme trochu zázvoru a utřeného česneku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!