Hovězí s bratislavskou omáčkou

Recepty, Omáčky

Suroviny

vepřová kýta (Oříšek.Když si řeknete v masně, tak tam by vám to měli normálně, jesti ho mají dát.)
2 menší cibule nakrájené najemno
3 lžíce sádla
Mrkev nařezaná na klínky
Celer nařezaný na klínky
Provázek
3 lžíce rajčatového protlaku
teplá voda(záleží jak máte velký hrnec)
olej
hladká mouka
2 lžíce mléka
citron
2 větší okurky

Postup přípravy receptu

  1. Do masa nastrkáme mrkev a celer, stáhneme maso provázkem.

  2. Opečeme cibuli do skleněna a pak tam vložíme maso. Opečeme, přidáme 3 lžíce rajčatového protlaku a orestujeme s cibulí.

  3. Přidáme teplou vodu do čtvrt hrnce a dusíme třičtvrtě hodinky.

  4. Omáčku zahustíme: ze 4 lžíc hladké mouky a oleje uděláme jíšku.

  5. Vyndáme maso a odebereme provázek.

  6. Do omáčky přidáme 2 lžíce mléka a mícháme asi 2 minuty. Přidáme citron a okurky. Dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!