Hovězí s bratislavskou omáčkou
Recepty, OmáčkySuroviny
- vepřová kýta (Oříšek.Když si řeknete v masně, tak tam by vám to měli normálně, jesti ho mají dát.)
- 2 menší cibule nakrájené najemno
- 3 lžíce sádla
- Mrkev nařezaná na klínky
- Celer nařezaný na klínky
- Provázek
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- teplá voda(záleží jak máte velký hrnec)
- olej
- hladká mouka
- 2 lžíce mléka
- citron
- 2 větší okurky
Postup Hovězí s bratislavskou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Do masa nastrkáme mrkev a celer, stáhneme maso provázkem.
Opečeme cibuli do skleněna a pak tam vložíme maso. Opečeme, přidáme 3 lžíce rajčatového protlaku a orestujeme s cibulí.
Přidáme teplou vodu do čtvrt hrnce a dusíme třičtvrtě hodinky.
Omáčku zahustíme: ze 4 lžíc hladké mouky a oleje uděláme jíšku.
Vyndáme maso a odebereme provázek.
Do omáčky přidáme 2 lžíce mléka a mícháme asi 2 minuty. Přidáme citron a okurky. Dochutíme.