Vepřové plecko s brokolicí a cuketou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové plece
4 stroužky česneku
sůl
1 brokolice
1 cuketa
1 velká cibule

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostky velikosti sousta (cca 3x3 cm), vetřeme utřený česnek a sůl a ve větším širším hrnci s nepřilnavým dnem opečeme zprudka ze všech stran.

  2. Jakmile se maso zatáhne, přidáme cibuli na větší kostky, trochu podlijeme (max. do výšky 1,5 cm) a pečeme přikryté v troubě na 200°C cca 30 minut. Postupně podléváme, aby se nepřipálilo, ale vždy jen maličko.

  3. Jakmile je maso měkké, vmícháme kousky brokolice (růžičky + kostky košťálu) a kostky cukety a necháme na 150°C odkryté dopéct cca 15 minut.

  4. Tekutina by se měla téměř vypařit, zelenina má být na skus, ne rozměklá. Dosolíme podle chuti. Podáváme s chlebem či bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!