Hovězí roláda v omáčce s vůní rozmarýnu

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězího masa na roládu (měla jsem pěkné přední)
300-500 g míchaného mletého masa
2 cibule
1-2 papriky
1 větší vařený brambor
4 růžičkové kapustičky
1 párek
1 měkký sýr Apetito
3 stroužky česneku
1 lžička zázvoru
2 lžičky sušeného rozmarýnu
1 větvička rozmarýnu
olej
2 lžíce mouky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z hovězího masa si uděláme plát na roládu a rozklepeme, po obou stranách osolíme, do vnitřní strany rozetřeme sýr.

  2. Mleté maso si osolíme, nastrouháme bramboru a na malé kousky nakrájenou 1 papriku a 1 cibuli, smícháme a rozložíme na sýr, doprostřed položíme párek. Kapustičky si přeřízneme na půlky a párek nimi obložíme, srolujeme a omotáme nití, aby nám mleté maso nelezlo ven. Celou roládu posypeme trochu zázvozem a celou jí omatláme sušeným rozmarýnem.

  3. Takto připravenou roládu dáme opéct na olej, kde jsme před tím osmažili cibuli, opečeme jí po všech stranách, zalijeme vodou, tu osolíme a dusíme tak 30 minut. Pak přidáme česnek na plátky, druhou papriku na kostičky a vhodíme větvičku rozmarýnu, je-li třeba dolejeme vodu a dusíme dál.

  4. Ke konci dušení, kdy už je roláda měkká, dáme do trošky vody mouku, promícháme, omáčku zahustíme, dochutíme a necháme ještě povařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!