Hovězí plátky pod vaječnou pokrývkou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

6 plátků hovězího masa
1 cibule
sůl
pepř
hořčice
česnek
hladká mouka
600 ml vody
1 zelená paprika
2 rajčata
3 vejce
kečup

Postup přípravy receptu

  1. Plátky hovězího masa naklepeme, rozřízneme po všech stranách, aby se nám na pánvi nezkroutilo. Posolíme, opepříme, pomažeme lisovaným česnekem a hořčicí. Obalíme v hladké mouce.

  2. Orestujeme na rozpáleném oleji, aby se maso zatáhlo. Plátky přendáme na talíř a na oleji v pánvi osmažíme cibuli nakrájenou na měsíčky. Maso přidáme k cibuli, zalejeme 500 ml vody (je to tak do půlky výšky masa). Dusíme asi 45 minut. Udělá se nám výborná omáčka, během dušení jsem přidala ještě 100 ml vody.

  3. Mezitím si umyjeme papriku a nakrájíme, rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme slupku, nakrájíme na měsíčky. Vejce si rozkvedláme se solí.

  4. Když je maso měkké, přendáme je na plech vyložený pečícím papírem pěkně vedle sebe i s omáčkou. Poklademe paprikou, rajčaty, postříkáme kečupem a nakonec zalejeme vejcem.

  5. Pečeme v rozehřáté troubě na 200 stupňů asi 20 - 30 minut. Dokud vajíčko neztuhne.

  6. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!