Zauzená klobása a hříbky v gulášové omáčce s pivem

Recepty, Omáčky

Suroviny

300 g hříbků (zamrazených z loňského roku)
200 g výborných domácích klobásek
4 lžíce sádla
400 g cibule
2 lžíce červené gulášové papriky
sůl
pepř
majoránka
2 lžíce červené kapie naložené
1-2 feferonky
2 stroužky česneku
200 ml piva
2 malé cibule na ozdobu
1 paprika zelená
2 lžíce hladké mouky na zahuštění nebo Solamyl
1 lžíce kečupu
masox
houbové koření (není nutné)

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle si osmahneme cibule dohněda a na nich pak opečeme zprudka klobásky.

  2. Přidáme hříbky a podlijeme je vývarem z masoxu, přidáme na proužky pokrájenou zelenou papriku, kečup, kapii a podlijeme vše pivem, přidáme masox a dusíme do měkka.

  3. Nakonec dochutíme pepřem, majoránkou a houbovým kořením a zahustíme moukou nebo solamylem. Podáváme s knedlíkem nebo s chlebem. Zdobíme cibulkou a kapií. Feferonku si tam dává jen můj manžel do talíře, já jsem radši bez ní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!