Zauzená klobása a hříbky v gulášové omáčce s pivem
Recepty, OmáčkySuroviny
- 300 g hříbků (zamrazených z loňského roku)
- 200 g výborných domácích klobásek
- 4 lžíce sádla
- 400 g cibule
- 2 lžíce červené gulášové papriky
- sůl
- pepř
- majoránka
- 2 lžíce červené kapie naložené
- 1-2 feferonky
- 2 stroužky česneku
- 200 ml piva
- 2 malé cibule na ozdobu
- 1 paprika zelená
- 2 lžíce hladké mouky na zahuštění nebo Solamyl
- 1 lžíce kečupu
- masox
- houbové koření (není nutné)
Postup Zauzená klobása a hříbky v gulášové omáčce s pivem
Postup přípravy receptu
-
Na sádle si osmahneme cibule dohněda a na nich pak opečeme zprudka klobásky.
Přidáme hříbky a podlijeme je vývarem z masoxu, přidáme na proužky pokrájenou zelenou papriku, kečup, kapii a podlijeme vše pivem, přidáme masox a dusíme do měkka.
Nakonec dochutíme pepřem, majoránkou a houbovým kořením a zahustíme moukou nebo solamylem. Podáváme s knedlíkem nebo s chlebem. Zdobíme cibulkou a kapií. Feferonku si tam dává jen můj manžel do talíře, já jsem radši bez ní.