Hovězí nudličky na česneku s grepovým dipem a zeleninovou rýží

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

200 g hov.svíčková (může být i roštěnka)
3 stroužky česneku
2 sáčky rýže
1/2 červené papriky
1/2 svazku petrželky (kudrnky)
špetka soli
olivový olej
1/2 grapefruitu (stačí menší)
250 g bílého jogurtu (1,5% tuku)

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Jakmile máme nudličky orestované, tak přidáme na plátky nakrájený česnek, který jenom prohodíme na mase a trošku podlijeme vodou (důležité je, abychom česnek nerestovali příliš dlouho, jelikož by nám uvolnil veškeré vitamíny a potřebné látky. Takže opravdu jenom rychle prohodíme).

  2. Během dušení si uvaříme rýži. Kterou po uvaření promícháme s na kostičky nakrájenou paprikou a na jemno nasekanou petrželkou.

  3. Grapefruitový dip

  4. Jogurt vylijeme do misky (aby se nám to lépe promíchalo) a oloupaný grapefruit (stačí 1/2) nakrájíme (skoro nasekáme) na malinké kousíčky a přidáme do jogurtu i se šťávičkou, kterou pustí. Promícháme a hotovo.

  5. Když se vám bude zdát, že je dip na váš vkus moc kyselý/hořký, tak přidejte na špičku polévkové lžíce med.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!