Tagliatelle s červenou čočkou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

cca 35 dkg těstovin (můžete použít i jiné, např. Paglia e Fieno nebo Fettuccine)
1 menší cuketa
20 dkg červené čočky
2 lžíce citronového oleje
lžíce másla
200 g smetany
strouhaný parmezán (nebo sýr podobného typu)
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém množství osolené vody uvařte těstoviny na skus. Mezitím nakrájejte cuketu na dlouhé proužky a ve woku ji osmahněte na másle.

  2. Přidejte čočku, podlijte postupně podle potřeby vodou z těstovin a vařte cca 10 minut (do změknutí čočky). Poté přidejte smetanu, sůl, pepř, uvařené a s citronovým olejem promíchané těstoviny, nad velkým plamenem promíchejte, posypte parmezánem a podávejte teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!