Hovězí loupaná plec na pepři a bramborové kaši

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězí loupané plece
1 cibule
50 g sádla
2-3 lžičky drceného černého pepře
1 stroužek česneku
3-4 lžíce hladké mouky
500 ml masového vývaru
sůl
8 středně velkých brambor
3 lžíce másla
100 ml smetany na vaření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky a cibuli nadrobno.

  2. V kastrole rozpálíme sádlo a cibuli osmažíme dozlatova. Do tohoto základu přidáme kousky masa, opečeme ho ze všech stran dohněda, osolíme, přidáme drcený pepř, česnek utřený se solí a zalijeme horkým vývarem do poloviny výšky masa. Teplotu ztlumíme na minimum, přiklopíme pokličkou a dusíme půl hodiny (kontrolujeme a případně doléváme malé množství teplého vývaru).

  3. Po půlhodinovém dušení odstraníme pokličku, teplotu zvýšíme na maximum a výpek vysmahneme na tuk. Zaprášíme prosátou hladkou moukou, zasmahneme a zalijeme zbytkem teplého vývaru. Dobře rozmícháme a maso dodusíme doměkka. Často mícháme.

  4. Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme, brambory rozšťoucháme a ušleháme s máslem. Během šlehání (elektrickým šlehačem) přiléváme horkou smetanu. Kaši dosolíme a servírujeme s hovězím s pepřovou omáčkou (viz foto).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!