Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- hovězí líčka od hodného řezníka 6 kusů
- 1 cibule
- 2 mrkve
- bobkový list
- petrželová nať
- jarní cibulka – nať
- 1 kávová lžička - rychlosůl PRAGANDA (není podmínkou)
- olej
- sůl
- pepř
- nové koření
- 1 paprika
- 2-3 kyselé okurky
Postup Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě
Postup přípravy receptu
-
Hovězí líčka opečeme zprudka na pánvičce v oleji, tak aby se maso zatáhlo.
Takto orestovaná líčka přendáme do hrnce, kam přidáme celou cibuli, mrkve nakrájené na větší špalíky a koření (3 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření). Podlijeme vodou do ¾ masa.
Následně dusíme pod pokličkou na mírném nebo lépe co nejmenším plameni cca 90 minut dokud maso není úplně měkké.
Maso poté vyndáme a vzniklou šťávu přecedíme.
Ponecháme si pouze mrkev, kterou nakrájíme na drobné kousky a vrátíme do čisté šťávy, přidáme na kostičky nakrájenou čerstvou bílou papriku, petrželku, na proužky nakrájené kyselé okurky a nakrájenou nať jarní cibulky.
Přidáme pro zahuštění instantní světlou jíšku a lehce provaříme jen tak, aby nám paprika s okurky lehce změkla, ale nerozvařila se. Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinou. Líčka byla naložena 2 dny za použití rychlosti PRAGANDA – není to nutnost, ale získala krásnou barvu.