Hovězí krk v zelenině se zeleným pepřem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

800 g hovězího krku
2 cibule
2 stroužky česneku
3 - 4 rajčata
2 papriky
kousek celeru
1 - 2 mrkve
1 lžíce nakládaného pepře
1 lžíce pikantní hořčice
hladká mouka
2 lžíce sádla
vývar z kostí
1 lžíce uzené papriky
1 bobkový list
sůl
kmín
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omyté maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, zbytek zeleniny na menší kousky, jen celer nastrouháme na hrubo.

  2. Rozpustíme sádlo a restujeme cibuli a později přidáme česnek. Maso obalíme v mouce. K opečené cibuli přidáme maso, necháme zatáhnout a přisypeme zeleninu.

  3. Po krátkém opečení přidáme papriku, hořčici, koření a zalijeme vývarem tak, aby to bylo maso jen lehce potopené. Přikryjeme a dusíme do měkka. Před koncem přidáme pepř a dochutíme.

  4. Občas promícháme a podle potřeby doléváme vývar. Zahušťovat nemusíme, zelenina a mouka to zahustí. Podáváme s těstovinami, knedlíkem nebo noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!