Hovězí kližka na švestkách

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězí kližky
80 g uzeného bůčku
300 g zralých švestek
100 ml červeného vína
1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru (nebo sušeného mletého)
masox nebo silný hovězí vývar
1 lžíce sádla
1/2 lžíce másla
l/2 lžíce mouky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší pánvi rozehřejem lžíci sádla, přidáme uzený bůček pokrájený na nudličky, opečeme, vložíme plátky masa a zprudka orestujeme. Osolíme je, posypeme zázvorem a podlijeme vínem, které necháme zčásti vyvařit.

  2. Švestky vypeckujeme, několik si jich necháme stranou a zbytek přidáme k masu.

  3. Podlijeme vývarem, zakryjeme a zvolna dusíme doměkka.

  4. Maso vyjmeme a udržujeme v teple.

  5. Máslo prohněteme s moukou, vložíme do omáčky a necháme provařit cca 20 minut, je-li třeba přilijeme vývar.

  6. Nakonec omáčku propasírujeme, přidáme do ni zbylé švestky, pokrájené na kousky a necháme přejít varem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!