Jablkovo-makový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

260 g hladké mouky
150 g másla
50 g moučkového cukru
1 vejce
1 vanilkový cukr
---
200 g mletého máku
cca 100 g cukru
2 velká jablka
200-250 ml mléka
citronová kůra
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Prosátou mouku smícháme s nakrájeným máslem a zbylými surovinami. Vytvoříme hladké těsto a necháme chvíli v lednici.

  2. Mezitím nastrouháme jablka. Mák spaříme vařícím mlékem a smícháme s cukrem, skořicí, kůrou a nakonec jablky.

  3. Formu lehce vytřeme máslem a 3/4 těsta vtlačíme do formy i do boků. Těsto propícháme vidličkou a uhladíme náplň.

  4. Zbylé těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary. Ukládáme nahoru. Pečeme na 200 st. cca 25-30 minut do zrůžovění.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!