Hovězí dušené s houbami na smetaně
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 350 g zadní hovězí
- 50 g máslo
- 2 lžičky oleje
- 1 větší cibule
- 150 g houby čerstvé, očištěné
- 200 g smetana na šlehání
- sůl
- pepř
- špetka mletého kmínu
- muškátový oříšek
- vývar na podlévání
Postup Hovězí dušené s houbami na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. V hluboké pánvi rozehřejeme máslo s olejem a maso na něm prudce opečeme z obou stran, aby se zatáhlo.
Opečené maso vyndáme stranou a ve výpeku osmahneme dozlatova cibuli, nasekanou nadrobno. Osmahnutou cibuli mírně podlijeme a krátce podusíme. Vrátíme maso do pánve, přidáme na plátky nakrájené houby, kmín a podlijeme horkým vývarem. Za občasného podlévání dusíme do změknutí masa.
Zatím se úplně rozdusí i cibule a omáčku pak není třeba zahušťovat moukou. Když je maso měkké, přilijeme po částech smetanu, promícháme a povaříme do požadované hustoty. Dochutíme solí, pepřem, strouhneme muškátový oříšek a promícháme. Podáváme s houskovým nebo jiným knedlíkem, ale můžeme i s rýží nebo noky.