Houbový šnek se sezamem

Recepty, Houby

Suroviny

350 g listového těsta
700 g lesních húb
1 pórek
2 stroužky česneku
100 ml kyselé smetany
2 lžičky hořčice
2 lžíce fenyklové natě (nebo kopr)
pepř
sůl
olej
Na posypání:
sezamová semínka (nebo mák)
Na potření:
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór.

  2. Keď zavädne, pridáme nakrájané huby a opäť orestujeme. Osolíme, okoreníme, ak treba, podlejeme 2–3 lyžicami vody (záleží na druhu húb, či je to nutné), a dusíme 15 minút.

  3. Odstavíme a vmiešame do nich smotanu, horčicu, prelisovaný cesnak a nasekanú vňať. Premiešame a necháme vychladnúť.

  4. Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti a každú vyvaľkáme na obdĺžnik široký cca 25 cm. Budeme mať 2 slimáky.

  5. Do stredu každého cesta uložíme do tvaru valca vychladnutú 1/2 náplne. Cez náplň preložíme najprv jednu stranu a potom druhú stranu cesta. Boky zatlačíme.

  6. Záviny potrieme roztopeným maslom.

  7. Potom z bočnej strany zrolujeme do slimáka a posypeme sezamom.

  8. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C, po 5 minútach znížime teplotu na 180°C a dopečieme dozlata. Podávame teplé so šalátom alebo zeleninou, ale dobrý je aj studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!