Houbový krém s cizrnou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 menší cibule
2 lžíce oleje
300 g (hnědých – krémových) žampionů
1 stroužek česneku, najemno rozmačkaný
1 lžička najemno pokrájeného rozmarýnu nebo ½ lžičky sušeného, mletého
300 g vařené cizrny
½ l zeleninového vývaru
sůl
¼ lžičky muškátového oříšku
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte olej a cibuli pozvolna opékejte dozlatova.

  2. Krémové žampiony nakrájejte na plátky a přidejte k cibuli. Občas promíchejte. Když začnou houby hnědnout, přidejte rozmačkaný česnek, rozmarýn a asi minutu promíchávejte. Žampiony začnou pouštět vodu.

  3. Přidejte cizrnu, zalijte vývarem, ochuťte solí, muškátovým oříškem, pepřem a vařte 10 minut.

  4. Polévku najemno rozmixujte.

  5. Můžete zjemnit smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!