Houbový guláš s klobásou

Recepty, Houby

Suroviny

600 g různých hub (měla jsem hlívu, bedly a suchohřiby)
2 libové klobásky
2 větší cibule
2-3 stroužky česneku
2 lžíce mleté papriky
plná lžíce hladké mouky
500 ml vývaru z kostí
2 lžíce sádla
1 lžíce rajského protlaku
kmín
majoránka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Rozehřejeme sádlo a cibuli orestujeme dozlatova.

  2. Přidáme nakrájenou klobásu, protlak, krátce opečeme a kromě bedel vsypeme všechny houby. Vmícháme česnek, papriku a kmín.

  3. Zaprášíme moukou, zamícháme a vlijeme vývar. Přivedeme k mírnému varu a povaříme asi 20 minut. V polovině vaření přidáme odložené bedly.

  4. Občas promícháme a ke konci dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!