Uzené kostky v pikantní fazolové omáčce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 dkg uzeného (já měla domácí kotletu)
1 plechovka červených fazolí
2 cibule
3 stroužky česneku
1 chilli paprička
1 lžíci papriky
4 sušená rajčata (nebo 1 lžíce pesta ze sušených rajčat)
1 kostka domácího mraženého demi glace (velmi silný vývar, který po vychladnutí želíruje) nebo gelový bujon
1 lžíce kukuřičného škrobu (bude-li potřeba)
olej
sůl
pepř
Na dozdobení:
cibuli červenou (pokud máme)
kousek kapie
petrželku

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli a chilli papričku (bez semínek) na drobno, sušená rajčata na nudličky.

  2. Nakrájenou cibulku osmahneme na oleji, přidáme papriku, prolisovaný česnek, sušená rajčata, pepř, sůl, chilli papričku, nakrájené maso a plechovku fazolí. Podlijeme, přidáme demi glace nebo gelový bujon a chvíli povaříme. Doba vaření závisí na mase. Já ho měla zcela měkké, tak jsem vařila krátce.

  3. Nakonec ještě, je-li potřeba, dochutíme a popřípadě zahustíme kukuřičným škrobem (v tom případě ještě chvíli povaříme).

  4. Hotový pokrm přizdobíme červenou cibulí, kapií a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!