Grilovaný halloumi s jahodovou omáčkou

Recepty, Sýry

Suroviny

hrudka Halloumi o hmotnosti cca 250 g
1 bílá bageta
250 g jahod
limetková štáva z jedné limetky
1 chilli paprička
hrst máty
agávový sirup (můžete pochopitelně nahradit jiným sirupem)
olivový olej
sůl
pepř
lístky rukoly nebo mladých salátů

Postup přípravy receptu

  1. V misce smíchejte olivový olej, limetkovou šťávu, jemně nakrájené chilli a mátu, přidejte jahody nakrájené na plátky. Promíchejte a doslaďte sirupem, osolte a opepřete dle chuti.

  2. Na grilu, nebo grilovací pánvi opečte plátky halloumi cca 8 mm tlusté a plátky bagety.

  3. Opečenou bagetu pokapejte olivovým olejem, poklaďte lístky rukoly, nebo mladých salátu, položte plátek halloumi a přelijte jahodovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!