Houbovec z Chuchelny

Recepty, Houby

Suroviny

500 g hub (v létě čerstvé, v zimě mražené i sušené)
sůl
petrželka
libeček
muškátový květ
pepř
300 g sladké smetany
150 g polohrubé mouky
6 vajec
30-40 g tuku
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájíme houby na kousky, osolíme, přidáme petrželku a ostatní koření a na trošce tuku podusíme.

  2. Polovinu smetany přivedeme k varu a do ní vlijeme druhou část smetany, ve které ale nejprve rozmícháme mouku.

  3. Za mírného varu stále mícháme. Vznikne polotuhé těsto, které vymíchame do zchladnutí a nesmí se chytat nádoby.

  4. Přidáme zbylý tuk a žloutky.

  5. Nakonec přidáme sníh a houby a opatrně promícháme.

  6. Upečeme v troubě do růžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!