Houbovec z Chuchelny
Recepty, HoubySuroviny
- 500 g hub (v létě čerstvé, v zimě mražené i sušené)
- sůl
- petrželka
- libeček
- muškátový květ
- pepř
- 300 g sladké smetany
- 150 g polohrubé mouky
- 6 vajec
- 30-40 g tuku
- strouhanka
Postup Houbovec z Chuchelny
Postup přípravy receptu
-
Pokrájíme houby na kousky, osolíme, přidáme petrželku a ostatní koření a na trošce tuku podusíme.
Polovinu smetany přivedeme k varu a do ní vlijeme druhou část smetany, ve které ale nejprve rozmícháme mouku.
Za mírného varu stále mícháme. Vznikne polotuhé těsto, které vymíchame do zchladnutí a nesmí se chytat nádoby.
Přidáme zbylý tuk a žloutky.
Nakonec přidáme sníh a houby a opatrně promícháme.
Upečeme v troubě do růžova.