Lívanečky s jahodovým přelivem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

2 vejce
1 ovocný smetanový jogurt
1 vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva
skořice mletá
7 lžic moučkového cukru
hladká mouka (na zahuštění)
ovoce na ozdobu a na přeliv
jahody nebo jahodová dřeň
1 bílý jogurt
troška mléka
5 lžic cukru

Postup přípravy receptu

  1. Těsto vyšleháme z vypsaných surovin a smažíme na pánvi s rozehřátým olejem (dala sem ho tam vic), líp se to smaží.

  2. Naběračkou nalívat malinké lívance (menší půlka naběračky), smažit víc najednou na mírném ohni z obou stran.

  3. Pak odkládat na talířek s ubrouskem, aby se vysál olej.

  4. Hotové jsem ozdobila ovocem (krájený banán a kiwi) a přelila přelivem, který se také pouze vymixoval spolu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!