Houbovec s uzeným masem

Recepty, Houby

Suroviny

30 dkg uzeného bůčku nebo uzeného masa z žebírek
5 dkg sušených hub
máslo
4 žemle
6 dkg krupice
asi 3 dcl mléka
3 vejce
5 dkg sádla
sůl
česnek
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Žemle nakrájíme na plátky a namočíme v mléce. Také sušené houby namočíme do mléka. Mléko slijeme a přidáme ho k houskám. Houby ve slané vodě trochu povaříme, pak rozkrájíme na menší kousky. Přidáme je k namočené housce, pak přidáme česnek, rozkvedlané vejce, na kostičky pokrájené maso, krupici, solíme, opepříme. Směs přendáme do vymaštěného pekáčku a pečeme v troubě. Poklademe kousky másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!