Houbové ledvinky

Recepty, Houby

Suroviny

400 g žampiónu portobello (původně čirůvky různé druhy podle doby sběru)
40 g špeku nebo másla
1 cibule
1/2 l smetany
vývar z masa nebo kostí
tmavá jíška z másla a mouky ze 2 lžic másla a 2 lžic mouky (nebo i hotová granulovaná)
sůl a kmín

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibuli osmažíme na částečně vyškvařené slanině (nebo na rozpáleném másle), okmínujeme, přidáme nakrájené houby a dusíme asi 30 minut. Při dušení podléváme masovým vývarem.

  2. Když jsou houby měkké, nalijeme na ně zbytek vývaru, přidáme smetanu, osolíme a omáčku (asi 3/4 l) zahustíme tmavou jíškou, udělanou z másla a mouky (nebo hotovou kupovanou). Příloha - houskový knedlík nebo např. těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!