Italské penne LFR
Recepty, TěstovinySuroviny
- 250 g kuřecích prsou
- 400 g penne těstovin(za suchého stavu)
- 1 velká cibule
- máslo
- hrst bazalky
- 4 rajčata
- 200 ml smetany na vaření
- 250 ml rajčatového protlaku (tekutého z krabičky)
- 2 stroužky česneku
- sůl
- provensalské bylinky
- Parmazán dle chutí
Postup Italské penne LFR
Postup přípravy receptu
-
Dáme si vařit penne do slané vody.
Cibuli si nakrájíme na větší kousky, já jí rozkrojila napůl a pak každou půlku asi na 4 díly a potom jí orestujeme na másle, kterým nešetříme.
Když cibule začne zlátnou, přihodíme k ní na kousky nakrájené kuřecí které si předem osolíme a okořeníme, restujeme do zlatova a potom přidáme na opět velké kusy nakrájená rajčata a chvilku dusíme.
Zalijeme smetanou a 200 ml protlaku, přidáme nakrájený česnek a nasekanou bazalku a necháme provařit, dosolíme.
Do zapékací mísy si dáme vrstvu těstovin a na ní směs, další vrstvu těstovin a zbytek směsi, cik cak přelijeme ještě zbylým protlakem, posypeme parmazánem a dáme zapéct na 180°c na asi 25 minut.
Na talíři posypeme ještě parmazánem a ozdobíme bazalkou, dobrou chuť:).