Houbová rýže s kachními prsíčky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kachní prsa
1 hrnek rýže
50 g lesních hub čerstvých nebo zmrazených
1 větší cibule
kmín
pepř
sůl
tymián
majoránka
2 stroužky česneku
olej
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmažím cibuli, přidám houby, koření, česnek, promíchám a přisypu rýži. Chvilinku smažím, pak přiliju vodu (vždy platí kolik rýže tak jednou tolik vody), přiklopím pokličkou a dám do trouby cca na 15 minut na 200°C dusit.

  2. Kachní prsa osolím, opepřím a osmažím na oleji na pánvi nejprve kůží dolů, z každé strany tak 3 minuty, a dám do trouby péct na asi 10 minut (mělo by se to potkat s rýží, ale záleží, jak komu peče trouba).

  3. Pokud si necháte pár hub na ozdobu a osmažíte je na sádle, nebude tomu už nic chybět. Zdobím libečkem, petrželkou nebo pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!