Sulc-huspenina z hříbků
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 350 g očištěných tvrdších hříbků
- 170 ml Deko nálev
- 230 ml vody
- 50 ml vody
- 1 sáček sypké želatiny 10 g
- podle chuti a potřeby cukr krupice
Postup Sulc-huspenina z hříbků
Postup přípravy receptu
-
Očištěné hříbky podle velikosti překrojíme, menší necháme vcelku. Vložíme je do hlubšího hrnce, zalijeme 1a1/2litrem horké vody a velice slabým varem necháme bez pokličky vařit 10 minut.
Hříbky scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme v cedníku okapat.
V kastrůlku převaříme 50ml vody a necháme trochu zchladnout. Vsypeme želatinu, promícháme a necháme 10 minut nabobtnat.
Mezitím dáme okapané hříbky opět do hrnce, zalijeme nálevem z Deka, přidáme 230ml vody a uvedeme k varu.
Poté pozvolna vaříme 10 minut, stáhneme ze sporáku a přilijeme vidličkou prošlehanou želatinu.
Formu na srnčí hřbet vyložíme mikrotenovou folií, naplníme ji hříbkovou směsí a necháme v lednici ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Podáváme s pečivem.