Houbová pomazánka s bílým vínem
Recepty, HoubySuroviny
- 450 g žampiónů
- 15 g rostlinného másla
- 2-3 žloutky (podle počtu osob)
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 180 g hladké mouky
- 15 ml bílého vína
- 1 citrón
- petrželka
- sůl
- sladká červená paprika
- čerstvý pepř
- drcený kmín
- strouhaný sýr na ozdobu
Postup Houbová pomazánka s bílým vínem
Postup přípravy receptu
-
Houby si nakrájíme nadrobno a zakápneme je šťávou z citrónu. Poté podusíme houby na malém množství olivového oleje.
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, zředíme ji šťávou, kterou nám pustily houby,dál přidáme bílé víno, vše rozšleháme a povaříme do zhoustnutí.
Do omáčky z jíšky pak přidáme podušené houby, sůl, čerstvý pepř, červenou sypkou papriku, petrželku, drcený kmín a vmícháme nakonec vejce a vše dobře promícháme.
Pomazánku mažeme na opečený celozrný chléb, posypeme strouhaným sýrem a zdobíme barevnou zeleninkou dle každého.