Houbová pomazánka s bílým vínem

Recepty, Houby

Suroviny

450 g žampiónů
15 g rostlinného másla
2-3 žloutky (podle počtu osob)
2 polévkové lžíce olivového oleje
180 g hladké mouky
15 ml bílého vína
1 citrón
petrželka
sůl
sladká červená paprika
čerstvý pepř
drcený kmín
strouhaný sýr na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Houby si nakrájíme nadrobno a zakápneme je šťávou z citrónu. Poté podusíme houby na malém množství olivového oleje.

  2. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, zředíme ji šťávou, kterou nám pustily houby,dál přidáme bílé víno, vše rozšleháme a povaříme do zhoustnutí.

  3. Do omáčky z jíšky pak přidáme podušené houby, sůl, čerstvý pepř, červenou sypkou papriku, petrželku, drcený kmín a vmícháme nakonec vejce a vše dobře promícháme.

  4. Pomazánku mažeme na opečený celozrný chléb, posypeme strouhaným sýrem a zdobíme barevnou zeleninkou dle každého.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!