Ryba s bílou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

Ryba:
filety z jakékoli ryby(pangasius, aljašská treska, filé, co má kdo rád)
polohrubá mouka na obalení
koření:
kmín
sůl
majoránka
grilovací koření
třený česnek
citron
Omáčka:
olej
1 cibule
5 stroužků česneku
500 ml vývaru
1 smetana - 31%
1 sáček mražené zeleniny (já jsem měla kukuřici, hrášek, mrkev,
květák, papriku, ale každý podle chuti)
300 g čedaru
koření:
pepř
majoránka
sůl co má kdo rád na dochucení
hladká mouka s
máslem na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Nachystáme si filety z ryby - necháme je rozmrazit, omyjeme, osušíme, posolíme, pokapeme šťávou z citronu a můžeme pomazat třeným česnekem. Necháme odpočinout.

  2. Mezitím si uděláme omáčku. Na oleji nebo na másle (60 g) zesklovatíme cibuli, zaprášíme tak 2 lžícemi hladké mouky, prosmažíme jako jíšku. Zalejeme 500 ml vody (nebo může být rovnou bujon, když jenom voda, bujon tam hodime, až nam to začne vařit) a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, přidáme smetanu, provaříme, přidáme mraženou zeleninu, provaříme. Dochutíme nastrouhaným čedarem, solí, kořením - majoránka, trochu kmínu, grilovací koření,... a nakonec tam dáme třený česnek. Když je potřeba, můžeme dohustit instantní jíškou nebo normální. Záleží na tom, jak máte rádi husto.

  3. Omáčka je hotova a doděláme rybu. Každý filet obalíme v polohrubé mouce smíchané se solí, pepřem, kmínem, červenou paprikou a majoránkou. Osmažíme na oleji po obou stranách a je hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!